“Moeten wij romantisch doen op Valentijnsdag?”

Valentijnsdag komt er weer aan: een overgewaaide hype uit de VS. De rozen zijn die dag ongeveer drie keer zo duur als elke andere dag in het jaar, de winkels liggen al weken vol met allerlei kaarten en cadeautjes met hartjes en hieraan verwante teksten.  Kortom: ik zag hierin genoeg reden om mijn liefdesleven uit te lichten (en dat in mijn eerste blog!).

De historie van Valentijnsdag

Ik ga nu niet de indruk wekken of ik alles weet van Valentijnsdag. Echter, met een snelle zoektocht op internet kom ik erachter dat Valentijnsdag uit het Vaticaan komt, dat het niet duidelijk is wie St. Valentijn is en dat het halverwege de jaren ’90 serieus is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. Bovendien blijkt de populariteit te dalen de laatste jaren (jeej!). Het begon met kaartjes, maar later kwamen de cadeaus. En ik moet eerlijk zijn: ook ik maak mij hier inmiddels schuldig aan.

Mijn Valentijn(tje)

Taart @ Dudok, inclusief romantisch roosje!

Ben en ik zijn nu zo’n anderhalf jaar samen. Ons samenzijn bruist niet van de romantiek. Dit is ook niet aan mij besteed: bij het uitstrooien van rozenblaadjes denk ik alleen maar aan het feit dat die blaadjes ook allemaal weer opgeruimd moeten worden. Gelukkig is Ben ook geen enorme romanticus. Toch werd mij vorig jaar verzocht om thuis te zijn op Valentijnsdag, ook al werd mijn vraag of we romantisch moesten doen op Valentijnsdag met Nee beantwoordt. Na het verzetten van reeds geplande afspraken (kwestie van misinterpretatie van mijn kant) zouden we iets leuks gaan doen. Een bezoek aan Artis zou het worden, maar omdat de weersvoorspellingen niet al te best waren besloten we uit te wijken naar het Mauritshuis. Uiteindelijk werd het Mauritshuis vervangen door de Primark en taart bij Dudok. Overigens kan ik de Primark echt aanraden op Valentijnsdag: ik heb het er nog nooit zo rustig gezien als toen!

Dit jaar wordt écht romantisch!

Gezien onze romantische dag vorig jaar, is het natuurlijk logisch dat we dit willen overtreffen in 2017. Daarom is Ben op 14 februari met twee vrienden op wintersport en zal ik de dag op kantoor doorbrengen om vervolgens een maaltijd bij mijn ouders te verorberen. Hetgeen wat het dichtste bij romantiek zal komen is de film “Valentine’s Day”  op Netflix, welke ik mogelijk in mijn eentje op de bank zal kijken om vervolgens halverwege de film in slaap te vallen.

Of ik dit erg vind? Nee, wij hebben Valentijnsdag (en romantiek) niet nodig. Met Ben is elke dag speciaal!

2 thoughts on ““Moeten wij romantisch doen op Valentijnsdag?”

  1. Geweldig om te lezen dat je gelukkig bent en leuk om te lezen dat de dagen zo speciaal zijn.
    Ik ken sinds jaren het gevoel van echt gelukkig zijn ook weer en ook hier is elke dag speciaal. Toch ben ik aan het denken hoe ik een en ander extra speciaal kan maken.
    Hoop je snel weer te spreken.

  2. Jaaa, Kim! Zo leuk, ik ga je artikelen volgen. Ik kan niet wachten op al je taartrecepten. Al betwijfel ik of ik er ooit één zal maken, maar dat ligt aan mij, niet aan jou 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *