Top of flop? De films van dit moment!

Met mijn Pathé Unlimited pas ben ik een regelmatige bezoeker van de bioscoop. Op kinderfilms, horror/thrillers en nog enkele uitzonderingen na durf ik wel te zeggen dat ik bijna alle films van het moment gezien heb. Om de niet zo reguliere bezoekers van advies te voorzien hieronder een overzicht van de films van dit moment die je niet mag missen én de films die je wat mij betreft best wel kunt overslaan.

Indiase sferen in “Lion”

“Een EO-film”, aldus mijn opa

Lion, een niet zo bekende film met een goed verhaal. Een geadopteerde jongen gaat op zoek naar zijn Indiase moeder, broer en zus. Doet me denken aan Slumdog Millionaire maar toch anders. Een waargebeurd verhaal wat goed in beeld gebracht is. “Een EO-film”, aldus mijn opa, maar wat mij betreft wel eentje die je niet mag overslaan.

Monsters en gevechten in “The Great Wall”

Op zoek naar een film welke tevens geschikt is voor de mannelijke vrienden van Ben kwam ik uit bij “The Great Wall” (overigens denk ik dat zij ook best wel met niet-actiefilms overweg kunnen, maar ik vind het toch meer “actie-types”). Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet goed had ingelezen in de film. Ik was dan ook verrast toen er allerlei monsterachtige wezens het beeld in kwamen stormen. Niet echt een sterk verhaal, maar wel de nodige special effects. Leuk voor een avondje actie, maar ik zou zelf voor 1 van de andere films gaan als je de keus hebt.

Vader-dochterliefde in het Frans in “Demain tout Commence”

Genre à la Intouchables, inclusief Omar Sy. Verhaal over een vader wie zijn dochter onder zijn hoede krijgt, terwijl hij niet wist dat hij een dochter had. Uiteraard gaat hij hechten aan en houden van het meisje om vervolgens moederlief terug in beeld te laten komen. Licht voorspelbaar met toch met wat leuke humor en twists. Absoluut de moeite waard van een kaartje.

Héél veel bloed en actie in “John Wick 2”

Schiet mij maar lek!

Bij een poging om John Wick 1 te kijken op Netflix viel ik in slaap. Dit voorspelde al niet heel veel goeds. Wat ik me nog herinner van de film: heel veel bloed, heel veel vechten en heel weinig verhaallijn. Wel wat humor, maar meer geschikt voor de mannelijke kijkers onder ons. Wat nu de boodschap is geweest van deze film? Om in het thema van de film te blijven: schiet mij maar lek!

Eerste bewoner op Mars wil terug naar de aarde: “The Space Between Us”

Een jongen wordt per ongeluk geboren tijdens een missie op Mars. Eenzaam groeit hij hier op en is het onverantwoord om terug te gaan naar Aarde. Uiteraard gaat hij uiteindelijk wel terug en wordt hij verliefd op een meisje (en zij op hem) om vervolgens dood te gaan omdat zijn lichaam niet op Aarde kan leven. Leuke plottwist aan het eind (welke Ben al halverwege de film aan zag komen, maar ik in mijn naïviteit uiteraard niet). Leuke film, niet top, maar ook zeker niet slecht.

Zang, dans en heel veel prijzen: “La La Land”

Hoewel wij uiteindelijk met name naar deze film gingen omdat we Loveseats konden reserveren (en hiervan worden wij lichtelijk hysterisch en enthousiast), waren de verwachtingen hoog. La La Land heeft allerlei prijzen gewonnen (maar zoals bekend niet de Oscar voor beste film, hoewel die indruk wel even gewekt werd). Misschien lag het aan de (té) hoge verwachtingen en goede verhalen, maar ik vond de film tegenvallen. Weinig spannende verhaallijn, erg traag gefilmd en er kwam geen eind aan de film. Hoewel ik normaal gesproken dol ben op films met liedjes vond ik dat hier niet zo goed uit de verf komen. Ondanks al lovende kritieken zou ik zeggen: sla hem over!

Surinaamse warmte in “Tuintje in mijn Hart”

Heerlijk voor een avondje bios zonder mannen

Een fijne vrouwenfilm. Ik had in het begin wat moeite de Surinaamse accenten te volgen. Een wat mij betreft vergezocht verhaal maar wel met leuke wendingen en de nodige hysterie. Heerlijk voor een avondje bios zonder mannen. Overigens had ik wel wat meer van de film verwacht. Ik weet niet of ik er naartoe zou gaan als ik daadwerkelijk een kaartje had moeten betalen.

Slimme dames bij NASA in “Hidden Figures”

Hierover kan ik kort zijn: deze film mag je niet missen! NASA huurt slimme negerinnen in om moeilijke berekeningen te doen in een tijd waarin discriminatie nog de orde van de dag is. Goed verhaal, goed acteerwerk, alles wat een film in huis moet hebben. Gewoon gaan!

Bruut geweld in “Logan”

Ik ben altijd fan van de films van Marvel, ook al zijn deze zwaar ongeloofwaardig. Soms is het gewoon heerlijk om te verdwijnen in een fantasiewereld met superhelden. Logan is, zoals bekend, de Wolverine en ineens blijkt hij een dochter te hebben. Hoewel hij hier niets van wil weten doet hij uiteindelijk zijn best om zijn dochter te redden ten koste van zichzelf. Echt zo’n film “alle oude acteurs worden te oud en moeten dood om vervangen te worden voor nieuwe”, aldus Ben. Absoluut leuker dan John Wick 2 of The Great Wall, maar wel vooral bruut geweld.

Goudzoekers-fraude in “Gold”

Beter dan verwacht!

Door het overlijden van zijn vader neemt Kenny Wells (een beetje een viezige, te veel drinkende man) het goudzoekbedrijf over. Een goedlopend bedrijf weet hij bijna richting faillissement te helpen om vervolgens met Mike Acosta in zee te gaan en naar goud te gaan boren in Indonesië. Goud lijkt er niet te zijn, tot een bepaald moment. Kenny wordt rijk en lijkt alle obstakels uiteindelijk te kunnen oplossen. Totdat Mike de boel bedondert lijkt te hebben. Kenny is alsnog alles kwijt, of toch niet? Betere film dan verwacht en zeker een aanrader!

Heb jij nog filmtips? Laat het me weten zodat ik niets mis!

3 thoughts on “Top of flop? De films van dit moment!

  1. BEAUTY AND THE BEAST.

    Dit is een remake van de beroemde Disneyanimatie-film uit 1991. Die film was gebaseerd op een Frans sprookje van Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Er is ook een musical van gemaakt die ook in Nederland was te zien.

    De jonge en lieve Belle wordt gevangen genomen in een betoverd kasteel. De kasteelheer is omgetoverd tot een Beest en het personeel tot allerlei voorwerpen. Belle wordt vrienden met het personeel en ziet het Beest als wie hij werkelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *